Ево и главних принципа исхране које вам аутор препоручује.
Култура хране
Издвојите за оброк најмање пола сата. Стављајте у уста мале комаде, жваћите темељно и полако. Уздржавајте се од хране и јела ако не осећате глад.
Више воде
Течност разређује крв која почиње боље да циркулише. Међутим, водите рачуна да без потребе не разблажујете сувише концентровани желудачни сок. То се дешава када се течност уноси у организам у току јела, тако да је најбоље угасити жеђ пре или после оброка.
Природни ритам и добар сан
Ритам живота игра веома важну улогу јер је са њим повезан сам процес варења. Ујутру пробавни систем функционише најбоље, док је његова активност смањена у вечерњим сатима. Дакле, увече ограничите унос хране и не оптерећујте свој организам. Током сна, ниво инсулина у крви је најнижи, тако да долази до разградње масти и смањивања телесне тежине.
Три оброка дневно
Доручак, ручак и вечера задовољавају наше дневне енергетске потребе. Веома је важно не јести ништа 5-6 сати између оброка да би процес сагоревања масти текао нормално и без мешања са стране. Грицкалице и додаци вам нису потребни.
Запамтите аустријску пословицу: “Доручкуј као краљ, ручај као грађанин, а вечерај као просјак.”
Кретање
Минимална физичка активност је преко потребна да би потрошња енергије била у складу са бројем калорија које уносимо у организам и да бисмо, на тај начин, избегли гојазност.
И запамтите: уживање у храни је на првом месту. Здрава храна мора да буде укусна и корисна. Срећни људи живе дуже.
Све новости на руском језику можете прочитати овде
http://news.flarus.ru/?topic=4644